2 års kalas

Igår spenderade jag & Nellie dagen tillsammans med Amanda & Neliah, mysigt!

Idag har vi varit ute i solen på både promenad och mys i solen på baksidan :)
Jag har även bakat tårta, detta tog mig hela 3,5 timmar.

Nu på kvällen har vi varit på 2 års kalas då min söta lilla kusin Agnes fyllde 2 år idag så till henne gjorde jag en tårta med en liten "nalle" på :)

Just nu sitter vi o kollar på BB, helt sjukt vad man skämms o ändå kan jag inte låta bli att slå på tv11 varenda kväll haha !


  ♦    ♦ 


Lilla Agnes


Nellie kom till världen!

Fredagen 10/9 - Lördagen 11/9
Jag åkte in till maxi för att inhandla allt inför lördagens kalas då vi absolut inte trodde att lillan skulle komma då. Jag gick där o handla träffade Amanda, då jag sa till henne att det känndes extra jobbigt och att det tryckte på extra mycket den dagen.
Sen träffade vi sanna sofie och eva på H&M där jag stog o skratta o sa att eftersom att bebisen inte hade kommit ännu kunde den gott ligga kvar tills söndagen så vi slapp att dela födelsedag.
Sen åkte jag hem plockade in allt och gjorde två stora kladdkakor. Senare åkte vi hem till mamma o pappa där vi grillade i regnet. När vi satt o kolla på idol sa jag att jag kände nå
got som jag inte kännt förut men det var inget mer med det så vi åkte hem o satte på en film, under filmens gång kom dom där påtryckningarna allt tätare.
 När jag sa det till Kricka tyckte han att vi skulle gå o lägga oss ifall det betydde något. Vi gick o la oss i sängen men jag kunde inte somna för jag låg bara och undra vad det var jag kände.
Jag tyckte att det var så konstigt för det kunde ju inte vara värkar tänkte jag för det gjorde ju inte så ont som jag föreställt mig. Men jag kollade klockan och konstaterade att jag hade ungefär 3 ”påtryckningar” på 10 min. Vid 1.30 ringde jag förlossningen och frågade hur värkar kändes och förklarade hur jag kände, då sa barnmorskan till mig att jag skulle märka när det blev allvar för det kommer bli värre och det kommer blöda så jag försökte sova lite till men precis som barnmorskan sagt så blev det bara värre och värre det känndes som mensvärk som bara blev kraftigare och kraftigare. När klockan var 4.30 kom det en tunn blödning då tänkte jag att jag skulle försöka sova lite men icke det gjorde
för ont och tankarna flög omkring i huvudet på mig så för att inte väcka kricka (ville att han skulle få sova för jag förstod ju att vi skulle behöva åka vartefter) gick jag ner o satte på ”se upp för dårarna” och åt frukost.
När klockan var ungefär 6.20 hade det kommit en mycket kraftigare blödning så jag ringde till förlossningen igen. Dom sa att jag kunde komma in på en kontroll så jag väckte kricka och vi duschade och gjorde oss iordning för att sedan bege oss in till förlossningen.
Vi kom dit straxt efter 7 så vi hamnade mitt i personalskiftet men vi togs emot av en sköterska som visade oss in till ett rum där jag fick kissa i en mugg sen kopplade hon på ctg för att läsa av kurvan på mina värkar och barnets hjärtljud.
 När den gått ett tag kom barnmorskan Kerstin in till oss och presenterade sig o sa att vi skulle jobba ihop under dagen, då kände jag verkligen att det hade satt igång o det gjorde mig alldeles glad.
Efter ett tag kom Kerstin in igen för att göra en undersökning då hon konstaterade att livmodertappen var helt utplånad och att jag var 4 cm öppen så vi fick ett förlossningsrum, rum 30.
KJ sa att hon ville att jag skulle va uppe o gå så mkt som möjligt för det brukar skynda på öppningsskedet lite grann så eftersom att vi skulle ha kalas kl 16 och ”BB väskan” stod kvar i bilen så gick vi ner en sväng till bilen för att ringa våra familjer och hämta väskan.
Kl var nu 8 ungefär så mamma förstog direkt vad klockan var slagen när jag ringde. Krickas mamma började gråta.
Vi gick upp till rummet igen där vi satte på lite musik o jag vankade omkring med gå stolen tog en dusch o jag mest försökte få tiden att gå. Kricka fick gå varannan timme o lägga i mer pengar för parkeringen. Dom kom in med vatten och saft till mig så jag skulle få i mig ordentligt med vätska.
Kl 11 Kerstin ville ha en ctg kurva så de tog hon och efter det tyckte hon att vi skulle ta hål på fosterhinnan så att vattnet skulle gå, klart fostervatten kom ut och nu skulle värkarna bli intensivare mycket rikigt så blev värkarna intensivare jag orkade inte va uppe o gå särskilt mycket men jag satt inne i duschen ganska länge.
 Efter ett tag tyckte jag att det gjorde så ont att jag ville ha någon smärtlindring av något slag så jag mer eller mindre skrek åt kricka att trycka på knappen så att KJ skulle komma. Kl var nu ungefär 12. Då föreslog KJ lustgasen så så fick det bli.
Jag tyckte inte att det tog bort något av värkarna men jag tyckte definitift att det fick mig att slappna av imellan värkarna, ett skönt rus imellan spänningarna. I början blev jag nog lite hög så jag skrattade o kolla på kricka o bad honom att testa, han testade bara lite fort men tyckte att jag behövde den.
KJ kom in runt 13 och gjorde en undersökning då hade jag lite kanter kvar så KJ hjälpte mig lite på traven o jag kommer ihåg att det gjorde fruktansvärt ont.
KJ var tvungen att springa till ett annan patient så hon skickade in undersköterska Barbro till mig och då kom första krystvärken (13.05) o KJ var tillbaka lika snabbt som hon försvann känndes det som vilket känndes jätte bra.
Både B och KJ var så himla gulliga och uppmuntrande, dom pushade mig verkligen.
Jag skrek att jag skulle dö och att jag inte skulle klara av det.
Kricka var underbar och sa massa fina saker, tyvärr kommer jag inte ihåg allt som sas.
 Det känndes som kroppens egna smärtlindring att bara skrika sådär. Efter ett tag sa KJ "nästa värk linda, då kommer bebisen ta inte i så mycket då". Den värken minns jag inte ens att den gjorde ont och det gick så fort när värken kom för då kom bebisen och det känndes som en hal ål som bara gled ut och det var en sånn lättnad. Klockan 13.36 föddes våran lilla skatt! 
Nellie skrek med en gång när hon kom ut o det första jag sa var ”Kricka den skriker”. Efter ett tag frågade undersköterskan om vi inte ville veta vad det var för kön och det ville vi ju såklart, Kricka hade redan sätt men inte jag sen höll dom upp världens finaste lilla flicka, våran lilla Nellie. Jag hade bett dom att torka av henne lite innan dom la upp henne på mig så det gjorde dom och sen frågade dom om mamma ville ha upp lilla tjejen på bröstet o det ville jag ju såklart.

  


Ni är så älskade ♥


Trött tjej

Lovade ju er förlossningsberättelse men jag blev för trött efter allt tv tittande så jag LOVAR att ni ska få den imorn!
Ska förövrigt klippa mig imorn, wihooo :)
Efter frissan blir det ett besök hos Amanda & Neliah så vi hoppas på fint väder för då ska vi ta med oss fikakorgen o spendera några timmar i lekparken :)

SOV GOTT!


En unge i minuten

Imorse myste Nellie & jag i soffan till alla avsnitt av en unge i minuten då jag missat det varje måndag.
Det är svårt att hålla tårarna tillbaka när man mentalt tas tillbaka till den där underbart smärtsamma stunden.
Låter konstigt men menar att det var den värsta smärta jag någonsin upplevt samtidigt som det var den underbaraste stunden i mitt liv.
Samtidigt låg jag i soffan med våran fantastiska dotter vid min sida o kände mig så oerhört stolt över att jag med egen kraft faktiskt födde henne. Tycker att man som mamma ska vara stolt över sig själv då man burit på det lilla barnet i 9 månader för att sedan använda all kraft och energi man har för att föda fram det lilla knytet,
det är kärlek ♥

Tänkte att jag lite senare ikväll skulle ta o berätta för er om våran förlossning, nyttigt för mig att friska upp minnet lite!


Söndag

Vi har haft en trevlig helg precis som vanligt.
Igår var hemma hos en arbetskamrat till Kricka, dom har precis köpt ett jätte fint hus i smedby som vi var tvugna att kolla in o det gjorde vi tillsammans med lite grillad mat, jätte gott!

Idag har vi firat syster Frida som fyller år imorn, så jag bakade självklart tårta åt henne :)
Det är mycket kalas nu känner jag haha, förra helgen var det Max dop, syster fyller år, kusin Agnes fyller år, Kusin Sara fyller år, Alexanders dop, Krickas pappa fyller år jaa herregud sen är Nellies namnkalas o jösses vi har massor framför oss. Så jag kommer få baka massa tårtor :):)

Nae nu ska jag fortsätta söndagsmysa med min underbara familj ♥


Fridas födelsedagstårta som jag gjort!

Nellies nya glajjer

Nellie & Viktor som lekte så fint igår :)


Nu har maginfluensan förhoppningsvis lämnat oss!

Nu har äntligen den äckliga maginfluensan lämnat vårat hem.
Fy fan det är ju vidrigt alltså!

Idag höll Nellie & jag Johanna sällskap när hon målade hemma hos min mor & far.
Kände mig sjukt lat när jag låg i sängen o tittade på när hon jobbade.
Hon är så duktig min kära vän :)

Nu har vi precis smaskat i oss lite kycklingsallad här hemma så nu får man gosa ner sig i soffan o invänta att få krypa ner i sängen!




Underbara helg

I lördags var vi på dop för lilla Max, det var väldigt trevligt :) Dop är mysigt tycker jag!
Efter dopet hälsade vi på Krickas föräldrar en sväng.
Till kvällen kom Johanna & Sebbe hit så det blev några glas vin och lite spelande :)
Det slutade alltså med att dom sov kvar här o det är alltid lika trevligt tycker jag.

Idag har vi haft en väldigt härlig dag.
Jag, Nellie, Johanna & Sebbe tog en långpromenad i solen när vi vakna.
Stannade i affären på vägen hem för att köpa lite gott bröd och sen gick vi hem o gjorde väldigt god frukost.
Känndes som att vi var en stor familj när vi satt alla fem vid köksbordet och åt frukost tillsammans haha.
Efter det tog vi lite kaffe i solen på baksidan, då vårkänslor väcktes så vi bestämde oss för att tända grillen.
Grillade hamburgare till lunch, riktigt gott! Vilket självklart slutade med att vi alla hamna i matkoma så vi mös ner oss i soffan o såg en film :)

Med andra ord har vi haft en väldigt mysig helg!



        
Tyvärr var min kamera död så jag fick inga bilder på dopet :/


Jag bad om sol o vad fick jag ?

Ja jag behöver väll inte ens uttrycka vad jag tycker om vädret idag ?!
Jag och Nellie som skulle åka till stan :/
Nu väntar jag på att Kricka ska komma hem så får jag åka en sväng själv!

Istället fick vi en mysdag här hemma, o våran lilla gullegris har precis fått mummsat i sig lite lunch!

Ikväll ska vi storstäda klädkammaren o rensa på lite kläder, fredagsnöje?

Nae kära vänner nu ska jag fixa mig lite så jag kan bege mig såfort mister kommer hem :)




Mysdag

Det var jätte trevligt att komma iväg till ÖF o träffa lite mammor & bebisar.
Nellie uppskattar verkligen sångsamlingen på ett helt annat sätt nu :)

Jag sitter just nu o klickar runt på tradera för att fynda lite, har budat på en pilotjacka med fårull som är sjukt snygg o jag bara MÅSTE ha den nu till våren :)

Imorn ska Nellie & jag åka till babyland där barnvagnen ska få sig en liten "service" o sen bär det av emot maxi för att handla en present till lilla Max som ska döpas på lördag :)
Tänkte även att jag skulle försöka hitta mig ett par byxor att ha på lördag!


Nellie har gungat för första gången, det var jätte kul :)

   ♥      ♥  


Nybadad liten skönhet


Torsdag

Just nu sitter jag i telefonkö till försäkringskassan, segt :/
Så fort jag fått detta avklarat ska vi kasta oss ut på en långis.

Senare blir det ÖF med Oliwia & Oliver för våran del, det ska bli roligt för det var väldigt längesen vi var där sist.
Kul att träffa alla gulliga mammor o bebisar :)


Bilden tagen av Emma


Cuz you´re amazing


UNDERBARA UNDERBARA ÄLSKADE ♥
Bilden tagen av Emma


BUSUNGAR

Idag har Nellie & jag varit i Skärblacka hela dagen.
Först blev det fika med Lisa & Tessan medans barnen busade så gott dom kunde :)
Sen blev det en himlans massa prat o mys i soffan.
Alex & Nellie skulle leka med samma leksak hela tiden, haha så himla söta!
Tror att dom där tre små ungarna kommer bli riktigt goda vänner i framtiden ♥

Sen blev det middag hemma hos Krickas föräldrar, jätte gott!
När vi kom hem slängde jag på mig promenadskorna och kastade mig ut på en promenad.
Faktiskt skönt att gå utan vagnen nån gång ibland sådär, även att jag såklart älskar att ha lillan med mig så kan det vara trevligt att komma ut själv en stund :)

Nae nu ska jag mysa ner mig bredvid lillan innan hon ska bäddas ner i sin säng, God Natt!


Onsdag

Idag började Nellie & jag dagen med lite mys i soffan innan vi gav oss ut på en promenad i solskenet :)
Vi har även varit på BVC idag och allt såg bra ut precis som vanligt!
Senare fick vi fin besök av Marre, mysigt ♥

När Marre åkte hem kastade vi oss ut på ytterliggare en promenad men denna gång i regn.
Så idag har jag gått 1 mil, klapp på axeln till mig.

Fick lite fler bilder av
Emma idag o dom var såklart hur fina som helst :D







Tack snälla Emma för dessa underbara bilder, längtar efter fortsättningen!


Badhus debut i bilder

Det var såklart jätte mysigt på badhuset, vi fick även sällskap av Sofie & Madde som var lite bebismys-sugna tror jag haha :)
Nellie tyckte att det var skönt att bada tror jag för hon var så lugn o kollade om kring hela tiden.
Mycket att titta på med dom där härligt stora och blåa ögonen ♥
Tror även att Theo gillade sin badhus debut, han är en riktig liten sockis den lilla sötnosen :)
Neliah som är stora tjejen i gänget busade omkring som bara den, tror att hon kommer lära Nellie en massa roliga bus när hon blir lite äldre haha, sötunge!








Sanna & Theo

Mor & Dotter

Busiga lilla Neliah

Amanda, Neliah & Sofie

Morgonrocksmys :)

Amanda, Neliah, jag & Nellie

HAHAHAHAHAHAHA

Vad har du i näsan?

Duktiga tjejen kan sitta själv :)

Inne i "grottan"

Simmar lite

Hejdå!


BADHUSET

Om en stund ska Nellie & jag bege oss emot stan för att spendera några timmar på badhuset med Amanda, Neliah, Sanna & Theo.
Ska bli jätte kul, Nellie har aldrig badat nån annanstanns än i badbaljan förut.
Det som känns värst är att behöva visa sig i bikini.
Min mage är ganska groose just nu måste jag säga :/
Jaja jag hoppas att vi fotar lite under dagen.
Ha en fin dag, för det ska iaf vi ha :)



En tjockis en härlig sommardag


Smycken

I fredags gjorde ju Johanna, Magda, Mariette & jag smycken, så jag tänkte visa er smyckena som jag gjorde :)


En halsring med fjädrar och pärlor

Ett örhänge

Cross

Lite vita fjädrar


FOTO

Idag har gulliga Emma varit här och fotat Nellie. Vi möblerade om i vardagsrummet för bästa möjliga resultat haha. Är så himla nyfiken på resultatet.
Fick nyss ett litet smakprov av Emma  på en bild i både färg & svartvitt, jätte fina :)

Nellie har precis fått lite torsk med sås och potatis som jag kokade ihop åt henne igår o jag har ätit lite soppa.
Nu ska vi se på big brother reprisen o sen blir det lååång promenad!




Tack duktiga Emma. Ni andra kika gärna in på hennes sida och njut av alla fina bilder hon tar!

Kärlek på Toaletten



VÅRAT NYA TOAPAPPER, GULLIGT VA ?


Full rulle

I torsdags åkte Kricka, Jag & Nellie på våran första familjeutflykt utanför östergötland haha, vi begav oss till Ullared för lite spontan shopping :)
Nellie var hur duktig som helst, super snäll hela dagen!
Vi köpte lite av varje, lite kläder till oss alla tre o så lite andra "nödvändigheter".
Mysigt att bara göra något vi tre, så det blev en väldigt lyckad dag.

I fredags kom Johanna, Sebbe, Magda, Kalle, Tuva, Tobbe & Mariette hit.
Min syster Malin har varit här hela helgen oxå för mamma och pappa är i Dublin.
Grabbsen spelade wii och drack lite öl medans vi tjejer knåpade ihop våra egna smycken.
Det var pilligt men kul. Särskilt nu när man har smycken som ingen annan har likadana, typ iaf :P
Tänkte visa er smyckena jag gjorde imorgon :)
Kvällen slutade med att Johanna & Sebbe sov kvar här o det är ju alltid lika uppskattat :)

På lördagen kände vi för att göra något så det blev bowling o sen hem till oss igen för middag, spel & ytterligare en liten sleepover.

Idag blev det en härlig långpromenad i solen o sen stekte jag en massa pannkakor som vi smaska i oss här hemma.

Nae nu tänkte jag bjuda er på en massa bilder jag tagit dessa dagar sen ska jag krypa ner i sängen :)

God natt


Mina Fina när vi lunchade på Ullared :)

Pappas nya SERIÖSA mössa måste både Nellie & mamma posa i haha


Pysselkväll


Bowling


Två nötter.....

Lilla skruttan ligger med benen i kors o kollar på tv ♥


Sleeping Beauty



Från den ena sekunden till den andra haha gissa om jag skratta när jag vände mig om o såg denna lilla skönhet som sekunden innan satt o jollra glatt ♥

Du gör mig så lycklig skruttunge.
Jag önskar att min älskade morfar hade fått träffa dig.
Nu när vi håller på o planerar namnkalas så tänker jag på morfar hela tiden.
Det var meningen att han skulle vara här nu o busa med sina barnbarns barn.
Han hade varit så lycklig!
Saknaden är enorm o det kommer den alltid att vara ♥
Älskade älskade morfar

Förkylning

Både Nellie & jag har blivit förkylda.
Jag har ont i halsen o snorig.
Nellie har fått slemhosta o snorig :/

Blir så himla sur, varför ska det vara någonting hela tiden så man inte kan träna när man kommit igång?
Jag tänker trotsa min kropp och iaf ta en ordentlig promenad för det är ju skönt för Nellie oxå så hon kan andas ordentligt!

Vi skulle egentligen åkt till Amanda & Neliah idag men Amanda har oxå fått hosta.
Så vi får ses nästa vecka och bada istället, längtar!


Men vi ska försöka komma iväg till Hageby ikväll iaf o köpa smyckesdelar på Panduro med Johanna & Magda, för på fredag ska vi ha pyssel kväll. Göra massa fina smycken, äta nått gott kanske? och bara babbla en massa som vi är bra på ♥ Trevlans

Nu ska jag se gårdagens avsnitt av big brother o sen fortsätta att se Glee som jag fastnat i nu, det är så himla bra. Älskar musikaler & serier!


Härliga tulpaner

Gullegrisen

RSS 2.0